parallax background

Leiderschap


Leiderschap bepaalt de uitgangspunten voor de cultuur, effectiviteit, productiviteit én creativiteit van je organisatie. Effectief leiderschap is van essentieel belang binnen alle organisatiestructuren - of het nu gaat om hiërarchische, agile of politieke organisaties.

Er zijn veel (en vaak tegengestelde) theorieën over de eigenschappen van een effectieve leider, en of deze kunnen worden aangeleerd. De enige overeenkomst in onderzoek en praktijk is te vinden in het feit dat er geen kant-en-klaar allesomvattend lijstje bestaat die de ideale leider definieert.

Effectief leiderschap bestaat niet zozeer uit een vaste set eigenschappen. Het is eerder het vermogen om in elke situatie het juiste gedrag te vertonen. Gedrag kan worden aangeleerd!

Om effectief leiderschapsgedrag aan te leren, heb je bewustwording en afstemming nodig. Bewust zijn van de verschillende situaties die jouw leiderschap kunnen vereisen en hoe ze van elkaar verschillen. En in staat zijn om er effectief op te reageren door de doelen van de organisatie af te stemmen op de dynamiek en motivatie van het team, en op jouw eigen capaciteiten.

PINK ondersteunt elke manager van je organisatie om geïnspireerd en effectief leiderschap succesvol te implementeren. Onze online leiderschapstrainingen zijn afgestemd actuele trends en gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Een volledige lijst van onze online leiderschapstrainingen vind je in onze productcatalogus. Download hem hier.


DOWNLOAD NU

 
BOEK EEN DEMO
Nederlands